Stilhed, hemmeligheder og galskab

Etape 1, rodag 5, 23/5 2012, ca. 23 km, i alt ca. 111 km.

Femte rodag startede i smukt solskin og med udsigt over Risgårde Bredning.
Kiosken i Sundsørehus har desværre kun weekendåbent på denne tid af året, men indehaveren var da så flink at skaffe mig noget mælk fra hans private køleskab, men da kabyssen generelt var ved at være noget slunken, måtte jeg finde et sted at købe lidt ind.
Jeg fik at vide, at Brugsen i Hvalpsund ligger ca. en km fra havnen, så da jeg fik øje på campingpladsens grønne flag, satte jeg kursen den vej, selvom det egentlig var en omvej. På campingpladsen fandt jeg så en lukket butik, men heldigvis var der en klokke ved receptionen, og da campingmutter hørte hvad jeg skulle bruge, lukkede hun mig ind.

Jeg ventede lige på, at færgen passerede, før jeg roede videre mod Lovns Bredning, hvor Knud også har et hoved liggende – i hvert fald er der også her en klint, der hedder Knudshoved. Derfra krydsede jeg over til Hejlskov, hvor jeg havde en interviewaftale med chefdesigner Timothy Jacob Jensen fra Jacob Jensen design.

Det var et par ekstremt inspirerende timer, jeg brugte sammen med ham og hans skæve tankegang. Og selvom det kan virke grænseoverskridende at være på rundvisning i et af landets mest populære designhuse i bare tæer og våddragt, så faldt det faktisk meget naturligt i dette kreative og humoristiske miljø. “It’s the kayak journalist,” præsenterede han mig for én af sine internationale medarbejdere, der ikke tilnærmelsesvist virkede forundret. Der skal mere til at overraske på en tegnestue, hvor ord som lånegummistøvler og badeburkaer hører til dagens orden, og hvor man naturligvis har en elefantmodel i 1:1 stående ude i skoven.

Timothy Jacob Jensen og hans elefant

En designer og hans elefant

Spionfoto af nyt design

Jeg kunne ikke dy mig for i farten at fotografere noget at det design, som tegnestuen aktuelt arbejder på - jeg beklager billedkvaliteten

“Herinde må du ikke fotografere,” sagde Timothy, da vi kom ind i selve tegnestuen, hvor det kreative arbejde foregår, og da jeg stoppede op og kiggede på en model af noget, som jeg ikke må fortælle, hvad er, tilføjede han med et smil, der i mine øjne blandede sjov og alvor: “…og du må heller ikke kigge.”

Interviewet med Timothy bliver bearbejdet til en del af min bog, og selvom det foregik ret ustruktureret, er det godt i gang med at skrive sig selv inde i mit hoved.

Som det vist fremgår af det sted i videoen, hvor Timothy viser mig sin elefant, svinger stemningen kraftigt mellem det selvhøjtideligt kloge og dybt seriøse og det totalt løsslupne.

Jacob Jensens tegnestue

Bag disse enge skabes noget af Danmarks mest populære design


Vinden var gået om i østsydøst og havde vel rejst sig til en 7-8 m/s. Det gav nogle fine bølger at småsurfe på hele vejen til Jelse Odde, der er en kilometerlang, flad sandspids på Lundø. Jeg fandt et sted, hvor de store bølger lige netop kunne bære kajakken over odden med kun ganske lidt hjælp fra hænderne. Og straks var jeg på næsten blikstille, og temmelig lavt vand.
Her skulle Skov- og Naturstyrelsen have en teltplads, så jeg gik i land og spurgte nogle af badegæsterne – for her på læsiden var det nemlig badevejr – om vej til pladsen. Det kendte de nu ikke noget til.
Jeg søgte på egen hånd og fandt hurtigt en mørkerød pæl med et teltmærke på. Pælen var rykket op af jorden og lå smidt på brinken ned mod stranden. Det kunne jeg naturligvis kun tolke som om, teltpladsen var nede på selve stranden.
Teltplads på Lundø

Teltplads på Lundø - Pælen lå faktisk næsten nede på stranden.


Det var nok den smukkest tænkelige lejrplads på disse kanter.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tilmeld dig nyhedsbrevet.