Livø-Løgstør

Etape 1, rodag 8, 26/5 2012, ca. 14 km, i alt ca. 184 km.

Turen fra Livø til Løgstør blev både hård og stressende.
Kirsten havde lovet at hente mig i Løgstør, så jeg kunne ikke lave for mange pauser eller svinkeærinder. Min plan var at gå ind i kanalen for at undgå den lange omvej i sejlrenden rundt om de flade grunde, men først skulle jeg lige krydse over til fastlandet.

Det var ikke så let som forventet. Strømmen og vinden hjalp hinanden med at give mig så megen afdrift, at jeg nåede over cirka en kilometer i den forkerte retning, og så fulgte jeg ellers kysten.

Da jeg nåede til kanalens vestlige ende, så jeg to kajakker på stranden, så jeg tænkte, at jeg måske kunne få et lokalt tip. De foreslog mig at bære over til kanalen frem for at ro ude i bølgerne. Kanalen er nemlig slet ikke åben i den ende, selvom det modsate fremgår tydeligt af mit kort.
Men jeg ville ikke bære de ca. 100 meter over, så jeg kastede mig ud i fjorden, der på dette sted er mellem 20 og 30 cm dyb.

Kirsten ringede og kunne ikke forstå, hvor jeg blev af, men jeg måtte skuffe hende med, at der ville gå en rum tid, før jeg kunne lande i Løgstør havn. Hun kunne nu godt få tiden til at gå, sagde hun, men jeg følte et pres for at mase mig igennem bølgerne over en vanddybde, som tillod mig at få gavn af ca. halvdelen af pagajbladet.

I Løgstør stod en kajakroer og spurgte, om jeg havde brug for noget. Jo, tak. Jeg ville gerne have et bad, hvis det var muligt. Hun havde godt nok kun nøgle til kvindernes omklædningsrum i ro- og kakajklubben, men vandet var varmt, og jeg nød at få vasket første etapes slid og slæb af mig.

Frokosten på Limfjordsmuseets restaurant var velfortjent, selvom der var alt for lidt mad til at for mange penge.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tilmeld dig nyhedsbrevet.