Hjarnø-Juelsminde… troede jeg

Etape 6, rodag 4 (29. rodag i alt) 2/11 2012, ca. 13 km, i alt ca. 757 km.

Efter en dejlig blæsevejrsdag på Hjarnø vågnede jeg op med fornyede kræfter til en vejrudsigt, der lovede mig, at jeg nok skulle kunne nå Juelsminde. Der skulle ikke komme nogen videre vind, og med lidt held skulle solen oven i købet også kunne finde på at titte frem.

Jeg lagde ud med at krydse direkte over til Hundshage hvor bøgetræerne danner skulpturelle figurer ud i vandet.

Herefter gik det tæt langs kysten ind i As Vig i gammelmandstempo. Jeg hyggede mig gevaldigt og følte, at jeg havde virkelig god tid.

Ved Kirkholm gik jeg på land og spiste min næstsidste skive rugbrød og min sidste dåse tun i en bålhytte ved en feriekoloni. Godt jeg snart kom til en by, hvor det ville være muligt at proviantere. Eller måske skulle jeg endda gå efter et listigt spisested? Jeg fik brugt en stor del af mit varme vand, og det gav jo ikke mening at forsøge tænde op i gasblusset. Så jeg besluttede at gå på jagt i sommerhusene efter venlige indehavere af kogegrej. Jeg skulle ikke lede længe, for om aftenen skulle der være forsinket bryllupsfest i feriekolonien, og bruden gik rundt og pyntede op.
Jeg fik fyldt termokanderne op med varmt vand, og så ville jeg videre. Jeg havde brugt så megen tid på ro og afslapning, at jeg først ville nå Juelsminde allersidst på eftermiddagen – og jeg havde ingen aftale om, hvor jeg kunne overnatte.

Jeg roede ud langs As Hoved, hvor bøgetræerne dryssede en stille regn af gyldne blade ned over mig. Det var ren idyl. Selvom der var meldt om lidt blæst, lå jeg så fint i læ, at det oplevedes som vindstille.

Men som det fremgår af denn video, varede det vindstille ikke ved. På den anden side af As Hoved stod vinden og bølgerne ind med en kraft, som lå på grænsen af, hvad jeg kan håndtere.

Jeg havde i hvert fald ikke tid til at rejse kameraet op efter at en bølge havde væltet det.

Jeg tænkte, at det måske bare var en brænding over et lavt stykke, så jeg roede ret langt ud i bølgerne, der blot forsatte deres vildskab.

Enden af det blev, at jeg måtte ro tilbage til den stille side af As Hoved og slå lejr.

Det lykkedes mig at presse gas nok ud af den tomme dåse til at få min tomatsuppe op i nærheden af 45 grader – og så kan man faktisk godt bilde sig selv ind, at man får varm mad. Senere på aftenen spiste jeg mit sidste stykke rubrød. Der var ikke mere at putte på, men rugbrød med æblejuice kan også varmt anbefales, når man har slåtet nødlejr.

Skoven på As Hoved er skøn. Jeg gik en tur over til den blæsende side for at få et overblik fra oven, så jeg bedre ville kunne vurdere bølgerne dagen efter. Det er ofte svært at se på afstand, hvor vanskelige bølgerne er, men jeg tænkte, at hvis jeg studerede bølgerne nu, ville jeg kunne se, om de var mindre, før jeg tog af sted i morgen.

Etape 6, rodag 5 (30. rodag i alt) 3/11 2012, ca. 9 km, i alt ca. 766 km.

Den næste morgen var alt stille.
Jeg gik min skovtur igen og hilste på et par rådyr og et par harer. Bølgerne var markant mindre, så jeg besluttede at pakke sammen og sætte kursen mod Juelsminde.

Her blev jeg samlet op af hele min familie, som havde inviteret mig i teateret i Fredericia – og selvom Aladin var en glimrende forestilling, har det jo ikke meget med kajaktrip at gøre.

2 Kommentarer til Hjarnø-Juelsminde… troede jeg

 • Poul Møller skriver:

  Hej

  Jeg følger med i din spændende tur. Du har et par gange på det sidste skrevet om gasproblemer – prøv at tjekke en Kelly Kettle. Min erfaring er at man altid kan finde lidt tørt brænde og få gang i kedlen. den varmer vand lige så hurtigt som en gasbrænder, når der bål i den. Den kan selvfølgelig ikke bruges inde i et telt.

  mvh
  Poul

  • admin skriver:

   Det vil jeg kigge på.
   I min nye kajak vil jeg sagtens kunne finde plads til et par tørre pinde – for jeg har godt nok været mange steder, hvor alt var gennemblødt i efteråret.
   Mange tak. Poul.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tilmeld dig nyhedsbrevet.