Odden-Odden

Etape 12, rodag 1 (48. rodag i alt) 29/9 2013, ca. 15 km, i alt ca. 1297 km.

Efter to hektiske dage i surfkajak ved Hanstholm og Klitmøller tog jeg tilbage til Sjællands Odde, hvor den sidste etape var sluttet. Planen var at besejre Issefjorden og Roskilde Fjord og så nå ud i Kattegat igen på en uges tid. Vejrudsigten lovede høj sol og svag vind, så det tegnede til at blive en overskuelig opgave.

Ved færgehavnen fandt jeg et hul i hegnet, hvor man med lidt snilde kunne liste ud til stranden med sin kajak. Stranden bestod af sten af knytnævestørrelse og opefter – nogle steder dækket med råddent tang. Jeg lagde kajakken så tæt på vandkanten som muligt, så trækketuren over stenene kunne begrænses.

Stranden ved Odden Færgehavn

Stranden ved Odden Færgehavn - led og stenet.

Jeg var kommet for sent til min planlagte færge i Aarhus, så jeg var allerede 1½ time forsinket. Jeg ved jo efterhånden, at det tager noget tid at pakke kajakken, men alligevel følte jeg, at jeg havde god tid til at nå de ca. 15 km om til Odden Havn, hvor der ligger en fin shelterplads.
Ved det millitære område ude ved Gniben kunne jeg se bistre mænd med kikkerter, der pegede i min retning, men det gav ikke anledning til, at de drejede med kanonerne. Jeg havde på forhånd tjekket søkortet, og der er nogle store områder, med restriktioner ud for Gniben, men helt tæt på kysten var der ikke nogen problemer. De bistre mænd fik mig selvfølgelig til at overveje, om jeg havde misforstået noget, men de gav ingen lyd af sig, så de har sikkert bare nydt, at der endelig var noget at kigge på.

Ved Odden Havn er shelterne synlige fra søsiden, og der er et fint trægelænder langs slæbestedet, så det var ingen sag at komme i land og få etableret en lejr. Jeg tændte mig et bål i solnedgangslyset og lavede lidt aftensmad, og så var en uges ekspedition for alvor skudt i gang.

En enkelt detalje var dog lidt irriternde. Min vanddunk var blevet utæt, og den havde som sædvanlig ligget bag mit ryglæn, hvor jeg uforvarende var kommet til at klemme den på hele turen. Det betød, at der lå ca. fem liter vand i bunder af kajakken. Det undredde mig lidt, at der stadig var godt et par liter vand tilbage i dunken, men da man næsten altid kan finde frisk vand på en havn, tænkte jeg ikke yderligere over det.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Tilmeld dig nyhedsbrevet.